Miquel Carreras
Elements d'història de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1932

"No obstant, coneixem, en la tercera part d'aquest segle [XIV], a Guillem Deganet i a Francesc Oromir com a paraires, demés del ja explicat d'Om, i a Pere Gomar com a teixidor. Aquí tenim la diferència de paraires i teixidors que trobarem sovint en la nostra història. El paraire era el que feia les vàries operacions d'acabat de les peces que segueixen la de teixir, i aquesta feina era la que li donava nom perquè preparava i disposava el teixit per al servei definitiu. Els teixidors solien treballar per encàrrec dels paraires, els quals venien els draps." (p. 151)

"A l'Horta Major l'any 1436 Bartomeu Deganet hi tenia dos molins fariners i drapers, que ja treballaven sota el regent de son pare, Bartomeu, també. Posseïa encara dos filadors fora vila. Això presenta els Deganet com els industrials més forts del temps. Per llur actuació que va continuar en el segle [XV] ens ofereixen el primer exemple d'una dinastia o sèrie familiar d'industrials. " (p. 178)

Antoni Bosch i Cardellach
Anales de la Villa de Sabadell - I
Fundació Bosch i Cardellach
1992

"1380. 28 Enero. El Procurador Real Ramón Terradellas substituyó por Bayle a Arnaldo Deganeti." (p. 101)

Josep Baqués
Robert Baró
Gent nostra als carrers de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1995

"Bartomeu Deganet Sabadell, segle XIV

Els Deganet foren pioners del tèxtil a Sabadell i constitueixen un primer exemple d'una dinastia familiar dedicada a aquesta activitat. Trobem documentats per primera vegada els Deganet l'any 1375, en el testament d'Arnau a favor del seu fill Guillem. Al segle XV se sap que Bartomeu Deganet tenia dos molins drapers prop del riu Ripoll, encara que en alguns moments eren dedicats també a moldre farina. L'any 1436 ja els feia anar el seu fill, anomenat igualment Bartomeu, el qual ja es dedicava exclusivament al tèxtil."